МЗС Росії знову побачив мовний геноцид росіян в Україні

14:55, 30.03.2017
МЗС Росії знову побачив мовний геноцид росіян в Україні

Марія Захарова розповіла про уявний "мовний геноцид" в Україні (МЗС Росії)

Марія Захарова, директор департамента інформації та друку МЗС Росії, заявила, що Україна проводить "мовний геноцид" стосовно російськомовного населення.

Про це вона зазначила під час офіційного брифінгу в Москві, повідомляє УНІАН.

"По суті, у країні на державному рівні вводиться мовний геноцид", - вважає Захарова.

На думку офіційного речника МЗС Росії, влада України має намір законодавчо закріпити «насильницьку українізацію усіх сфер життя» в країні.

Українська влада, на дамку Захарової, взяла курс на насильницьку українізацію та тотальну дерусифікацію.

"Слідом за абсолютно одіозними законами, які позбавили російськомовне населення в Україні права на отримання об'єктивної інформації рідною для них мовою, київська влада має намір фактично легалізувати заборону і на саму російську мову", - відзначила вона.

Російський МЗС стурбувли подані пропозиції щодо закону про мови в Україні.

Українською мовою будуть користуватися "в усіх без винятку сферах повсякденного життя", - вважає Захарова.

Варто відзначити, що в поданих проектах, розміщених у відкритому доступі на сайті Верховної Ради, використання мови у побуті не регулюється.

"Схвалення подібних документів означає фактичну легалізацію насильницької українізації країни, узаконену боротьбу не тільки з російською мовою і культурою, а й з мовами інших етнічних груп, які проживають в Україні. Така законодавча творчість є ні чим іншим, як інструментом обмеження прав і боротьби з інакомисленням", - коментує Марія Захарова.

Варто відзначити, що відповідно до положень закону "Про державну мову в Російській Федерації", російською мають послуговуватися не лише у контактах не лише із державними органами, а і при взаємовідносинах із приватними організаціями, і, навіть, громадянами Російської Федерації та іноземцями.