У Маріуполі поховали Олександра Хараберюша - одного з кращих контррозвідників України

14:59, 02.04.2017

У Маріуполі відбулося на Старокримському цвинтарі поховали полковника СБУ Олександра Хараберюша, якого Василь Грицак назвав одним із кращих контррозвідників України.

Основна версія - вбивство полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша пов'язано з його професійною діяльністю.

"Основна версія, яка відпрацьовується СБУ - це теракт, і це пов'язано з його професійною діяльністю. Ми чітко розуміємо, що прийшли за ним. Він був найкращим контррозвідником в Україні", - сказав голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, коли про професійні успіхи Хараберюша доповіли президенту Петру Порошенко, той прийняв рішення нагородити загиблого орденом "За мужність".

"Президент Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» співробітника Служби безпеки України в Донецькій області полковника Олександра Хараберюша посмертно. Відповідний Указ Глава держави підписав 1 квітня", - йдеться у повідомленні прес-служби Перезидента.

Розслідуванням вибуху, в якому загинув Олександр Хараберюш, займається СБУ.

"Для нас є справою честі, знайти тих, хто це зробив", - сказав Грицак після церемонії прощання із загиблим.

"У нас є версії, у нас є підозрювані", - наголосив очільник спецслужби Василь Грицак, але про подробиці говорити відмовився.