НАЗК судитиметься із системним адміністратором через зависання електронних декларацій

10:56, 03.04.2017
НАЗК судитиметься із системним адміністратором через зависання електронних декларацій

Наталія Корчак в усьому винить "Українські спеціальні системи".

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак планує подати позов до суду на державне підприємство "Українські спеціальні системи" 3-4 квітня. Причина: неякісне виконання обов'язків системного адміністратора системи електронних декларацій.

 

Про це голова НАЗК Наталія Корчак повідомила журналістам перед засіданням уряду у понеділок.

 

"Ми всі були свідками усього, що відбувалося. Ми не глухі і не сліпі. Зараз ми будемо вести розмову через суд із системним адміністратором. Ми будемо подавати в суд на системного адміністратора в частині застосування до них штрафних санкцій, пов'язаних зі збоями в функціонуванні системи електронного декларування, а в суді ми у всьому розберемося", – заявила пані Корчак.

 

За її словами, в рамках судового розгляду можливо буде дізнатися, чи було вжито всіх засобів для забезпечення роботи системи е-декларування державним підприємством.

 

Голова НАЗК уточнила, що планує подати позов орієнтовно 3-4 квітня.

 

При цьому вона запевнила, що агентство працює відкрито і зацікавлене у проведенні в ньому прозорої перевірки.

 

«Ми звернемося до Верховної Ради з тим, щоб був проведений незалежний міжнародний аудит нашої діяльності», - додала Корчак.

 

Нагадаємо, 29 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку через перевантаження і «зависання» системи подачі електронних декларацій.

 

Голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко зазначав, що при подачі е-декларацій залишається проблемою низька швидкість передачі даних у сховище.