У Кремлі не погоджуються зі звинуваченнями Польщі щодо Смоленської катастрофи

14:22, 03.04.2017

Росія не погоджується зі звинуваченнями прокуратури Польщі на адресу російських диспетчерів у справі розслідування Смоленської катастрофи, які були оприлюднені у Варшаві в понеділок.

 

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

 

"Позиція добре відома: цією справою займаються наші слідчі органи. Безумовно, обставини цієї трагедії, цієї катастрофи вже досить серйозно досліджені, вивчені і, звичайно, погоджуватися з такими висновками не видається можливим. Робота триватиме", - сказав пан Пєсков.

 

Зазначимо, заступник генпрокурора Польщі Марек Пасьонек і прокурор Національної прокуратури Марек Кучинський повідомили у понеділок, що слідчі сформулювали нові звинувачення на адресу російських диспетчерів і третьої особи у вежі контролю за польотами “Смоленськ-Північний” у справі розслідування Смоленської катастрофи.

 

Зокрема, слідчі перекваліфікували звинувачення на адресу російських контролерів руху з “несвідомого” на “свідоме” доведення ними екіпажу президентського літака Ту-154М до авіакатастрофи.

 

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лєхом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту Ту-154М.

 

Нещодавно уряд Польщі заявив, що готує скаргу до Міжнародного Суду ООН через російське розслідування у справі Смоленської катастрофи та через відмову Росії повертати уламки літака ТУ-154М.