У Києві посилили охорону станцій метро через Євробачення-2017 (фото)

10:01, 05.04.2017
У Києві посилили охорону станцій метро через Євробачення-2017 (фото)

Нацгвардійці і кінологи вже патрулюють підземку в Києві.

Додаткові наряди правоохоронців і бійців Нацгвардії патрулюватимуть станції метрополітену в Києві відсьогодні до 15 травня включно.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії у Facebook.

 

"У столиці нацгвардійці перейшли на посилений варіант несення служби у метрополітені. Такі заходи безпеки триватимуть до 15 травня цього року, тобто до завершення пісенного конкурсу "Євробачення-2017". До складу нарядів залучили додаткові наряди поліції, кінологів і вибухотехніків", — йдеться в повідомленні.

 

 

За словами заступника командира військової частини з громадської безпеки полковника Олександра Гриценко, нацгвардійці будуть задіяні на усіх станціях Київського метрополітену.

 

 

Основне завдання бійців Нацгвардії – допомога працівникам Нацполіції, евакуація пасажирів у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, медична допомога тощо.

 

"Ми знаємо свої обов'язки і готові, в разі необхідності, прийти на допомогу громадянам", — розповів один з військовослужбовців, який вже приступив до несення служби в столичній підземці.

 

 

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням поставитися з розумінням до заходів посиленої безпеки.

 

«У разі виявлення підозрілих предметів не можна їх торкатися, а слід негайно повідомити працівників поліції або зателефонувати на 102», - наголошують у Нацгвардії.

 

У свою чергу начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що з початку року патрульні вилучили у пасажирів метрополітену 81 детонатор, 54 тротилові шашки, 645 набоїв, 7 гранат, пістолет, порох, димові шашки та холодну зброю.

 

"Однієї тротилової шашки вистачить, щоби підірвати автомобіль, 10 таких предметів, начинених додатковими елементами для посилення негативних наслідків, узагалі можуть призвести до страшної трагедії. А наслідки вибуху однієї гранати ми бачили під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року", - нагадав Крищенко.

 

Він відзначив, що на 52 станціях постійно слідкують за правопорядком близько 100 поліцейських. У святкові дні та напередодні важливих заходів охорону метро посилюють.

 

Нагадаємо, у понеділок, 3 квітня, у Санкт-Петербурзі було скоєно теракт у вагоні потяга в районі станції «Сінна площа». Загинуло 14 пасажирів, майже півсотні людей отримали поранення.