В Україні вийшли у прокат 30 вітчизянних фільмів

16:19, 05.04.2017
В Україні вийшли у прокат 30 вітчизянних фільмів

Кадр з фільму "Мислителі". Праворуч - Вільгельміна Меттель.

Українське кіно впевнено заповнює свою нішу, оскільки 30 вітчизняних фільмів вийшли на екрани України у 2016 році. Цей показник є рекордним, адже така кількість фільмів є майже вполовину більшою, ніж ще три роки тому.

 

Про це заявила художній керівник Гільдії незалежного кіно України (ГНКУ), виконавець жіночої ролі у фільмі «Мислителі» Вільгельміна Меттель під час прес-конференції у середу.

 

«Можна з повною упевненістю сказати, що українське кіно впевнено розвивається і заповнює свою нішу. Наприклад, у 2013 році на екрани українських кінотеатрів вийшло всього 12 вітчизняних фільмів. Погодьтеся, це дуже мало. У 2014 - 16, у 2015 - 24. А в 2016 вийшло цілих 30! Це великий прогрес», - зазначила пані Меттель.

 

На її переконання, раніше українські телеглядачі не звертали увагу на українське кіно, оскільки воно не витримувало конкуренції. Нині ж, за словами Вільгельміни Меттель, «українське кіно виходить на новий рівень».

 

Вона також нагадала, що у травні ГНКУ організовує прокат першого українського науково-фантастичного трилеру «Мислителі» у кінотеатрах восьми областей України.