У Полтаві конфлікт активістів та забудовника переріс у бійку, троє учасників акції потрапили до лікарні

09:20, 06.04.2017
У Полтаві конфлікт активістів та забудовника переріс у бійку, троє учасників акції потрапили до лікарні

Сутички на місцях забудови перекинулися зі столиці в регіони (із соцмереж)

У Полтаві біля арки по вулиці Соборності акція протесту проти забудови переросла в бійку, у результаті сутички до лікарні потрапило двоє активістів та поліцейський.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Акція проти забудови почалася близько 19:00. Спочатку вона налічував до 50 осіб, потім кількість мітингувальників зросла до понад 300.

У поліції заявили, що спочатку акція протесту проходила мирно, люди стояли з плакатами і словесно висловлювали невдоволення. В один з моментів між представниками приватної охоронної фірми і протестуючими раптово виникла бійка.

В результаті зіткнення постраждали три людини. Олександр Коба отримав ножове поранення, йому зробили дві операції, але волонтери із Полтави просять здати кров для пораненого.

Ще один активіст отримав ушкодження голови, ймовірно, через удар дерев'яною палицею. Також травмований патрульний поліцейський, у соцмережах повідомляють, що у нього перелом носа.

Всі троє постраждалих госпіталізовані.

Правоохоронці затримали 8 найбільш активних учасників мітингу з обох сторін, їх особи встановлюються.

"З метою недопущення ескалації конфлікту, в ситуацію втрутилися працівники поліції. Вони розмежували конфліктуючі сторони і продовжують нести службу на місці події. Зі сторонами конфлікту проводилися перемовини щодо припинення радикальних дій, які загрожують життю і здоров'ю оточуючих громадян. На даний момент активного протистояння немає.", - заявили в поліції.