Полковника Юрія Голубана хочуть перевірити на зв’язки з терористами (відео)

19:16, 06.04.2017
Полковника Юрія Голубана хочуть перевірити на зв’язки з терористами (відео)

Бойовики Ходаковського готуються до нападу на бійців "Донбасу". У чорній формі на задньому плані - нібито Голубан.

Депутати фракції «Самопоміч» вимагають викликати у Раду Генпрокурора Юрія Луценка та голову СБУ Василя Грицака, щоб вони доповіли про результати перевірки інформації про ймовірні зв’язки командира роти спецпризначення поліції Донеччини  Юрія Голубана із бойовиками ДНР у 2014 році.

 

На думку депутатів, йдеться про смертельну небезпеку Українській державності.

 

Таку заяву фракції з трибуни парламенту озвучив народний депутат Єгор Соболєв у четвер ввечері.

 

"Я прошу кожного народного депутата звернути увагу на поширене сьогодні відео, на якому видно, що людина, яка була 15 березня у Верховній Раді, у 2014 році перебуває серед бійців батальйону "Восток", - сказав пан Соболєв.

 

За його словами, на цьому відео нібито полковник Нацполіції Голубан знятий разом із ватажком батальйону бойовиків "Восток" Олександром Ходоковським (зрадниом і колишнім керівником донецької «Альфи»), який і оприлюднив напередодні цей ролик у своєму Facebook.

 

 

"Юрій Голубан на цьому відео готувався разом із Ходоковським до нападу на українських солдатів. Дата його зйомок була ідентифікована бійцями батальйону "Донбас" як підготовка до нападу на них під Карлівкою", – сказав депутат Соболєв.

 

І додав, що у тому бою "зрадники України із батальйону "Восток" вбили 5 українських воїнів, одному із них вирізали серце, прив’язали до КамАЗа і возили вулицями окупованого міста".

 

Соболєв стверджує, що Голубан упізнав себе на цьому відео: "Я знаю, що Голубан визнав, що на цьому відео є він. Він стверджує, що це змонтована частина, вирізана із інших зйомок".

Сам Голубан у коментарі ТСН заявив, що зображення є монтажем: "На відео людина, схожа на мене, думаю, може, це і я. Але це абсолютний монтаж. Думаю, відео взяли з одного з архівів. Я там у формі "Альфи" з бронежилетом "Альфи", а інші люди – без бронежилетів, в іншій формі. Відео могли взяти з будь-яких навчань, з будь-яких занять, які ми щоденно проводили у "Альфі" донецькій протягом шести років. Місце на відео мені незнайоме, люди також незнайомі, нема чого й коментувати".

 

Голубан спростовує свою причетність до терористів і закликає ГПУ перевірити закиди Ходаківського на свою адресу.

 

Речник МВС Артем Шевченко написав у Facebook  про ролик Ходаковського: "Обов'язково це 30-ти секундне відео буде вивчене і проаналізоване, наразі його достовірність вельми сумнівна, враховуючи час, який знадобився терористу Ходаковському на його пошук і оприлюднення, а також попередні спроби очорнити Голубана, співставляючи його фото із іншими бойовиками, припускаємо, що це, м'яко кажучи, недостовірне джерело".

 

Тоді як Ходоковський, оприлюднюючи відео, написав, що Голубан є його «колишнійм підлеглим по «Альфі», колишнім офіцером «Востока», який перебіг до ворогів».

 

Нагадаємо, полковник Голубан став відомим завдяки конфлікту з депутатом Володимиром Парасюком на блокпосту поблизу Краматорська під час торгової блокади.

 

15 березня у сесійній залі Ради разом із іншими спецпризначенцями з'явився полковник Нацполіції Голубан, який хотів розповісти про поведінку депутата.

 

16 березня Президент Порошенко нагородив Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

 

Саме тоді вперше з’явилася інформація про можливі зв’язки Голубана із бойовиками.