У Києві хотіли продати реліквії митрополита Володимира за півмільйона доларів (фото)

19:39, 07.04.2017
У Києві хотіли продати реліквії митрополита Володимира за півмільйона доларів (фото)

Викрадені реліквії митрополита Володимира.

Прокуратура Київщини затримала колишнього протоієрея, який намагався продати старовинні церковні реліквії, що належали покійному митрополиту УПЦ МП  Володимиру, за півмільйона доларів.

 

Ділка схопили «на гарячому» під час спроби продажу реліквій в центрі Києва у четвер.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

За його словами, реліквії були викрадені з будинка митрополита Олександра Драбинка, який свого часу був особистим секретарем предстоятеля УПЦ Московського патріархату.  

 

 

Водночас речник Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що протоієрея затримали 6 квітня у центрі столиці.

 

 

"Установлено, що в березні 2016 року невідомі особи викрали з будинка Олександра Драбинко, який свого часу був особистим секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи в яких зберігалися церковні реліквії. За попередніми підрахунками вартість викрадених речей становить понад 15 млн гривень", - написала пані Сарган у Facebook.

 

Колишнього священника, за її словами, затримали під час збуту церковних релігій.

 

 

"За місцем проживання зловмисника було проведено обшук під час якого виявлено та вилучено предмети, схожі на ножі, мисливську зброю, ікони та інші речі", - додає речник Генпрокурора.

 

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 (збут майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

 

Досудове розслідування триває.