На авіабазі у Сирії розпізнали російські контейнери з хімічною зброєю

15:45, 08.04.2017
На авіабазі у Сирії розпізнали російські контейнери з хімічною зброєю

Контейнери у сирійському Шайраті та на російській Брянщині ідентичні.

Російські контейнери з хімічними боєприпасами розпізнали фахівці на знімках, оприлюднених російськими ЗМІ з місця нанесення авіаудару США по сирійській авіабазі Шайрат у п’ятницю.

 

Про це повідомив волонтер групи Informnapalm Михайло Кузнецов на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

За його словами, найцікавішими є фотографії російського репортера РІА “Новости” Михайла Воскресенського на яких можна побачити купу таких контейнерів.

 

«Наші читачі розпізнали на фотографіях блоки до контейнерів малогабаритних вантажів, які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами (БКФ-П). У кожній бомбі БКФ-П розміщено 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55)», - написав пан Кузнецов.

 

За його словами, такі ж контейнери можна бачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об’єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області.

 

 

 "Команда InformNapalm не може стверджувати про наявність отруйних речовин у цих контейнерах, але блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат викликає підозри", - йдеться у повідомленні спільноти InformNapalm.

 

 

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п'ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада проти цивільних мешканців міста Хан Шейхун цього тижня.

 

У свою чергу Росія назвала ракетну атаку "актом агресії" і заявила, що призупиняє дію укладеного Меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії.

 

Раніше голова держдепартаменту США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія не впоралася з втіленням у життя угоди щодо хімічної зброї в Сирії 2013 року. На його думку, Москва або «замішана», або «некомпетентна».