В Одесі почубилися патріоти і сепаратисти через Донбас і Крим (фото, відео)

14:22, 10.04.2017
В Одесі почубилися патріоти і сепаратисти через Донбас і Крим (фото, відео)

Патріотів Одеси розлютили гасла на підтримку сепаратистів і радянські пісні.

Нетривалі зіткнення відбулися між прихильниками «руського міра» і патріотами у парку Шевченка в Одесі в понеділок. Поліція затримала кількох активістів з обох сторін.

 

Активісти «Правого сектору» оголосили мобілізацію прихильників.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Зокрема, як повідомляє сайт «048.ua», спочатку близько трьох десятків місцевих прихильників Росії зібралися у парку Шевченка щоб покласти квіти до пам’ятника Невідомому матросу.

 

Утім, на цю акцію прийшло у кілька разів більше патріотів і журналістів.

 

Спочатку все відбувалося мирно, але невдовзі прихильники «руського міра» почали скандувати гасла підтримки сепаратистам Донбасу та російським окупантам на кшалт: «Донбас, ми з тобою!», «Крим – Росія!» тощо.

 

Вони також заспівали відому радянську пісню «Хотят ли русские войны»і почали розповідати на телекамери, що «українські карателі вбивають мирних мешканців Донбасу».

За даними місцевих журналістів, поліція не перешкоджала сепаратистам Одеси у цьому.

 

 

Пізніше поліція спробувала затримати одного з журналістів, а також не перешкоджала нападу сепаратистів на громадського активіста Сергія Стерненка. При цьому, поліцейські нібито спробували забрати у Стерненка його мобільний телефон на який він знімав їхні дії.

 

На думку самого активіста, поліція Одеси повністю повторює  дії міліції взимку 2013-2014 років.

 

За даними видання «Думская», під час зіткнень між патріотами і сепаратистами, поліція затримала спочатку 6 активістів, а потім – ще 15. Тоді як з числа сепаратистів було затримано лише одного чоловіка.

 

 

Водночас лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що в Одесі "націоналісти розігнали сепаратистський шабаш промосковських організацій на Алеї Слави".

 

За його даними, затримано 13 «свободівців» і активістів ВГО «Сокіл», а також кілька патріотів з «Правого сектору». Затримано і одного провокатора з числа сепаратистів, адже сутички почалися після того, як він почав скандувати: «Вон из Одессы бандеровские бесы».

 

«Троє затриманих з підозрою на струс мозку, оскільки при затриманні їх били кийками по голові. Викликали швидку», – написав Тягнибок у Facebook.

 

У свою чергу, одеський осередок «Правого сектору» оголосив мобілізацію своїх прихильників, який закликали прибути до Приморського відділку поліції міста.

 

За їхніми даними, серед затриманих опинився і керівник міського осередку правої молоді на псевдо «Роланд».

 

Представник поліції Одеси Іван Іщенко натомість повідомив, що патріоти намагалися спровокувати бійку, загалом затримано 16 активістів. Пізніше усіх затриманих відпустили, оформивши протоколи.