У Києві знову заблокували центральний офіс Сбербанку Росії

15:03, 10.04.2017
У Києві знову заблокували центральний офіс Сбербанку Росії

Націоналісти змінили формат блокування російських банків.

Сотня активістів партії "Національний корпус" заблокувала роботу центрального офісу «Сбербанку», що на вулиці Володимирській у Києві в понеділок.

 

Як повідомляє партія «Національний корпус», дана акція є остаточною хвилею блокування діяльності Сбербанку.

 

На тротуарі, перед входом до банку націоналісти встановили два намети. Головна їхня вимога: повне припинення роботи всіх російських банків в Україні.

 

Перед початком акції працівники Сбербанку залишили будівлю, закривши ролетами вікна і двері. На місці перебувають також кілька десятків нацгвардійців, які слідкують за порядком.

 

 

 Перший заступник голови "Національного корпусу" Назар Кравченко повідомив, що активісти не планують замуровувати вхід до банку, як це було в березні.

 

"Ми хочемо змінити форму протесту. Наше завдання - заблокувати роботу відділення. Повторювати свої дії ми не плануємо", - сказав пан Кравченко журналістам.

 

Нагадаємо Сбербанк вирішив піти з українського ринку після низки акцій патріотів в різних регіонах України. Зокрема, активісти вимволічно замуровували входи до філій Сбербанку в Тернополі і Запоріжжі, або блокували ланцюгами.

 

Українська дочка російського Сбербанку нещодавно повідомила, що її купує консорціум, до якого входять латвійський банк і білоруська приватна компанія.

 

23 березня набула чинності постанова НБУ, якою запровадили санкції проти банків із російським державним капіталом, що працюють в Україні.