Британські політики, що відвідали Крим, знехтували офіційною позицією своєї держави

07:48, 12.04.2017

Британські політики Найджел Сусман і Річард Вуд, які протягом 19-21 березня відвідали окупований півострів і взяли участь у зустрічі з самопроголошеної владою Криму, знехтували офіційною позицією своєї держави.

Про це заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, направивши листа лідеру Партії незалежності Об'єднаного Королівства (UKIP) Полу Наттоллу, однопартійці якого їздили без дозволу на окупований півострів.

"Всупереч численним попередженням з боку української сторони вказані представники UKIP демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право, знехтували офіційною позицією Великої Британії, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України" - йдеться у повідомленні українського посольства.

Голові партії офіційно повідомили, що двоє членів UKIP здійснили поїздку в Крим 19-21 березня, де провели зустрічі з представниками самопроголошеної влади півострова.

"Посольство України розглядає дії цих осіб як вияв свідомої підтримки агресії РФ проти України, схвалення ними кремлівської політики утисків прав людини на окупованому півострові" - заявила Наталія Галібаренко.

Вона нагадала, що їздити до Криму можна лише з дозволу України через офіційні пункти пропуску, в іншому разі поїздки незаконні.

"Ми вкотре вимагаємо від усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України. В’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію Криму та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом Державної міграційної служби України через пункти в’їзду-виїзду, контрольовані владою України" - наголошується у повідомленні.