Міністр культури Нищук назвав заяви Івана Дорна недостойними

14:17, 12.04.2017
Міністр культури Нищук назвав заяви Івана Дорна недостойними

Іван Дорн отримав популярність в Україні та був "суддею" на вокальному шоу, хоча не підтримує українців, що протистоять російській агресії (1+1)

Міністр культури України Євген Нищук назвав заяви співака Івана Дорна про "сварку" України та Росії, недостойними, але повідомив що вплинути Мінкульт на нього не може.

"Мені шкода, що Іван Дорн так прокоментував. У нього може бути різна особиста позиція, в тому сенсі - допомагає він, чи не допомагає, але говорити про сварку і так, наче тут у нас нічого не відбувається - це недостойно",- заявив Нищук журналістам перед засіданням Кабінету міністрів.

 

І додав: "Артисти є не просто тими, хто веселить і несе тільки свій талант, і ніщо інше їх не повинно хвилювати. Це неправильно. Коли на сході держави гинуть десятки тисяч кращих синів України, говорити, що тут йде невелика сварка - неприпустимо".

 

Він зазначив, що Міністерство культури може тільки декларативно реагувати на скандальні тези щодо війни на Донбасі та українсько-російських відносин Дорна.

"Він не є в якійсь державній установі чи закладі культури, де ми маємо можливість якось на нього вплинути...Юридично ми ніяк не можемо на нього впливати", - підкреслив міністр.

11 квітня було опубліковане інтерв'ю Івана Дорна у якому він повідомив, що вважає війну між Україною та Росією сваркою молодшого брата зі старшим.

Співак розповів, що ніколи не допомагав українським військовим, а футболку на концерт "Нової хвилі" у Юрмалі в 2014 році із тризубом одягнув, щоб ніхто "не смердів" через його костюм.