На Донбасі загинуло 69 захисників України з початку року

17:24, 12.04.2017
На Донбасі загинуло 69 захисників України з початку року

Загиблих захисників України вшанували хвилиною мовчання. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко повідомив, що 69 українських військових загинуло і ще 420 поранено в зоні проведення АТО на Донбасі з початку 2017 року.

 

Ці дані глава держави озвучив, виступаючи перед бійцями танкової бригади на Луганщині в середу.

 

«Український народ платить високу ціну за свою незалежність. Лише протягом цього року від ворожих обстрілів загинуло 69 військовослужбовців Збройних Сил і більше 420 було поранено, а всього за час проведення антитерористичної операції Україна втратила 2652 воїна з усіх силових відомств - Збройних Сил України, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонників, Національної поліції та інших», - наголосив Порошенко.

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні з російськими окупантами.

 

Глава держави також нагадав, що з 1 квітня доплати бійцям на передовій підвищено до 7,5 тис. грн, на другій лінії - до 3,5 тис. грн.

 

Також, за його словами, Міністерству оборони і Генштабу ЗСУ доручено виділити кошти на покращення умов розміщення військових у місцях дислокації.

 

 

У свою чергу, танкісти продемонстрували керівництву держави і Збройних сил свої навички, набуті під час запеклих боїв з ворогом.