Генерал Назаров, засуджений за збитий ІЛ-76, вважає винним у трагедії Віктора Муженка (відео)

08:27, 13.04.2017
Генерал Назаров, засуджений за збитий ІЛ-76, вважає винним у трагедії Віктора Муженка (відео)

Віктор Назаров звинувачує Віктора Муженка у смерті десантників

Генерал-майор Віктор Назаров, якого у справі про збитий бойовиками літаку Іл-76 засудили до семи років позбавлення волі, в інтерв'ю ТСН заявив, що вважає винним у трагедії Віктора Муженка та Василя Нікіфорова.

Він стверджує, що як начальник штабу АТО не віддавав накази, а лише готував документи та підписував папери, які направляли згори

"У цьому конкретному випадку ми робили лише заявку на перекидання сил захисту. Безпосередньо завдання, безпоседньо розпорядження, стосовно перекидання цього підрозділу віддавалися Генеральним штабом. У структурі штабу була створена, відповідно до наказу командувача Повітряних сил, оперативна група, яку також очолював генерал-лейтенант Нікіфоров", - сказав

Генерал-майор вважає, що 27 березня Павлоградський суд виніс несправедливе рішення.

"Визначили людину, на якоку можна все це повісити, ці 49 життів, і намагалися потім під цю конкретну людину зібрати докази", - каже Назаров.

Нагадаємо, що відповідно до вироку суду, Віктора Назарова визнали винним у службовій недбалості, через яку загинуло 49 військових. Йому присудили 7 років позбавлення волі.

При цьому він не вважає себе винним, а його захист готує апеляцію на вирок Павлоградського суду.

"Яким чином виконувався і організовувався цей переліт мені невідомо - це була повністю відповідальність керівника оперативної групи", - стверджує Назаров.

За його словами, всі накази віддавав безпосередньо тодішній керівник антитерористичного центру, а нині начальник Генштабу Віктор Муженко. У його функції, як начальника штабу АТО, за статутом була лише підготовка наказів і доведення їх до виконавців.

"Муженко дав мені вказівку підготувати відповідне розпорядження. Як начальник штабу я цю роботу організував. В цьому випадку мною була направлена ​​заявка на перекидання цих сил і засобів. Безпосередньо завдання, безпосередньо розпорядження віддавалася Генеральним штабом і, відповідно, командуванням повітряних сил ", - розповів Назаров.

Варто відзначити, що на момент трагедії із ІЛ-76 Віктор Муженко не обіймав головні керівні посади у війську.

Станом на 14 червня керівником Генерального штабу був генерал-лейтенант Михайло Куцин, антитерористичним центром при СБУ керував генерал-лейтенант Василь Крутов, Повітряними силами України керував генерал-полковник Юрій Байдак.

Віктор Муженко тоді обіймав посаду заступника начальника Генерального штабу, а Василь Нікіфоров був заступником командувача Повітряних сил з авіації.