Служба безпеки України завела справу на Володимира Парасюка

13:14, 13.04.2017
Служба безпеки України завела справу на Володимира Парасюка

Під час зустрічі у Дружківці "ініціатор блокади" вимагав від СБУ ліквідувати Медведчука (Володимир Парасюк)

У Службі безпеки України повідомили, що внесли до реєстру інформацію про заклики Володимира Парасюка вбити Віктора Медведчука.

Служба Безпеки України побачила в діях нардепа Володимира Парасюка ознаки злочину, відповіди на запит Корреспондент.net в СБУ.

"З метою виконання постанови Шевченківського суду Головним слідчим управлінням СБУ було внесено відомості в ЕРДР за ознаками злочину ст. 129 ч.2 КК України (Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, вчинене членом організованої групи, карається позбавленням волі на термін від трьох до п'яти років)", - відзначили в прес-службі.

Шевченківський районний суд також визнав незаконною бездіяльність спецслужби і зобов'язав внести в ЕРДР відомості про злочин, досконалим нардепом.

У лютому 2017 Парасюк закликав СБУ знищити Віктора Медведчука - лідера руху "Український вибір".

Про це Парасюк сказав на засіданні громадської ради при Донецькій військово-цивільної адміністрації в присутності великої кількості свідків 14 лютого 2017 року.

Тоді народного депутата обурили припущення, що блокада торгівлі з окупантами Донбасу, ініціатором якої був у тому числі Парасюк, була оплачена організацією кумом Путіна Віктором Медведчуком.