Росія офіційно відмовилася транслювати Євробачення-2017

21:33, 13.04.2017
Росія офіційно відмовилася транслювати Євробачення-2017

Юлія Самойлова вірить, що ще заспіває на Євробаченні, але не в Україні.

Російський "Перший канал" не транслюватиме конкурс "Євробачення-2017" через недопущення Юлії Самойлової на територію України. Росія також відмовилася замінити конкурсанта і тому не братиме участі в конкурсі.

 

Про це повідомляє прес-служба телеканалу в четвер ввечері.

 

"13 квітня "Перший канал" отримав лист від Європейського мовного союзу з повідомленням, що ЄМС не зміг врегулювати проблему. У своєму посланні організатори "Євробачення" посилаються на рішення спецслужб України", - зазначається в повідомленні.

 

На Першому каналі заявили, що "вважають відмову української сторони абсолютно необгрунтованою, причиною її є спроба України політизувати конкурс, метою якого протягом 62-річної його історії було об'єднання людей".

 

Зазначається, що Європейський мовний союз, як і раніше пропонує варіант віддаленої участі Самойлової, або її заміну на іншого учасника.

 

"Ми вважаємо і той, і інший варіант неприйнятним. Віддалений виступ дискримінує російську учасницю і суперечить правилам і принципам конкурсу. Варіант заміни Самойлової на іншого виконавця, на наш погляд, навіть не може розглядатися. У сформованій ситуації "Первый канал" не вважає можливим транслювати конкурс "Євробачення-2017", - додають тросійські телевізійники.

 

У той же час Юлія Самойлова заявила, що вона дуже засмучена тим, що Європейській мовній спілці не вдалося врегулювати питання з її участю в "Євробаченні".

 

"Але я вірю, що в майбутньому я обов'язково поїду на цей конкурс від Росії, в іншу країну", - повідомила співачка.

 

Голова наглядової ради "Євробачення" Франк-Дітер Фрейлінг, коментуючи рішення "Першого каналу" заявив: "Ми рішуче засуджуємо рішення української влади ввести заборону на в'їзд Юлії Самойлової, оскільки ми вважаємо, що воно повністю підриває цілісність і неполітичний характер пісенного конкурсу "Євробачення" і його місію об'єднувати всі народи за допомогою дружнього змагання".

 

Нагадаємо, 12 березня Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну учасниці "Євробачення" від Росії Юлії Самойлової терміном на три роки. Рішення ухвалено на підставі одержаних даних про порушення нею законодавства України. Зокрема, співачка виступала в окупованій Керчі влітку 2015 року.

 

Організатори "Євробачення" запропонували Самойловій виступати за допомогою  відеозв'язку, але російський "Перший канал" відхилив цю пропозицію.