«Відпускника» Артура Чорного, що воював на Донбасі, судять в Росії за хабар

16:25, 14.04.2017
«Відпускника» Артура Чорного, що воював на Донбасі, судять в Росії за хабар

Власник "медалей ДНР" Валерій Терентьєв може портапити в колонію за хабарництво (Артур Чорний)

Російського "відпускника" Артураа Чорного у російському Красноярську судять за хабар. Він відзначився серед окупантів Донбасу тим, що встиг повоювати в бандах Мотороли та колишніх "беркутів", ще у "Востоці" Ходаковського, а також потрапити в полон під Дебальцевим.

Справжнє ім'я "Артура Чорного" - Валерій Терентьєв, а "Чорний" - його псевдонім у спілці письменників Росії. Деякий час разом із терористами на Донбасі він воював під псевдонімом Ангара.

Валерій Терентьєв працював начальником загону у виправній колонії № 5 у Красноярському краю Росії. За те, що він отримував хабар за передачу заборонених речей ув'язненим його намагаються притягти до відповідальності в РФ.

Він стверджує, що хабарів не брав, а "спектакль" із передачею йому 3G-модема було організовано його керівництвом, яке було незадоволени, що Терентьєв їздив воювати на боці терористів на Донбасі.

Відставний майор виправної колонії заявляє, що воював у бандах Мотороли та Ходаковського виключно під час відпустки.

"У 2015-2016 роках я під час своєї служби у ФСВП (Федеральна служба виконання покарань Росії), у свої відпустки добровільно, із ідейних міркувань, їздив воювати на боці "Донецької республіки" проти українського фашизму", - розповідає у відеозверненні автор романів "Комендантський патруль" та "Нічний патруль" Артур Чорний - Валерій Терентьєв.



"Те, що я їздив в свою відпустку воювати за Донецьк, вкрай дратувало керівництво ГУФСВП Красноярського краю. Мене звільнили за це заднім числом", - заявив Терентьєв виданню Кommersant.ru.

Як зазначив терорист, після того як йому вдалося відновитися на службі, йому влаштували провокацію. Йому запропонували допомогу в працевлаштуванні на нове місце і під виглядом співбесіди призначили зустріч в кафе.

При цьому роботодавцем виявилася родичка засудженого виправної колонії № 5, де працював майор. Йдучи, жінка залишила на столику 3G-модем. Коли терорист спробував її наздогнати, щоб повернути пристрій, його тут же закували в наручники. Ніяких грошей при ньому не знайшли, стверджує терорист-письменник-наглядач колонії.

При цьому джерела російського видання, знайомі з ходом розслідування, рекомендували ставитися до гучних заяв майора як до способу захисту.

Варто відзначити, що Артура Чорного-Валерія Терентьєва було ідентифіковано серед полонених терористів, коли вони захоплювали Дебальцеве. У відео на YouTube-каналі Erich Hartmann, опублікованомсу 13 лютого 2015 року, помітно чоловіка, що дуже схожий на російського наглядача колонії, що є членом спілки письменників Росії.