Під Києвом обстріляли журналіста програми «Слідство.Інфо» Максима Опанасенка

17:01, 14.04.2017
Під Києвом обстріляли журналіста програми «Слідство.Інфо» Максима Опанасенка

Журналіст Максим Опанасенко викриває у розслідуваннях корупціонерів та хабарників (Максим Опанасенко)

У селі Плюти під Києвом під час зйомок програми "Слідство.Інфо" обстріляли авто, у якому знаходився журналіст Максим Опанасенко.

Про це він повідомив у Facebook.

"Вперше нас обстріляли. Під Плютами. Стріляли не в дрон, а конкретно в наше авто з-за лісу. Було випущено щонайменше п'ять куль, свист було чутно в метрі-півтора над машиною", - написав Максим Опанасенко.

У коментарях до цього запису Віталій Шабунін, голова Центру протидії корупції, поцікавився, чию власність знімали журналісти. Максим Опанасенко точної відповіді на це питання не дав та порадив антикорупціонеру дивитися випуски його програми.

Журналісти "Слідство.Інфо" проводили зйомку одного із маєтків у селищі за допомогою дрону, повідомляє Опанасенко, але не вказує прізвища фігуранта журналістського розслідування. Він зазначає, що стріляли із іншого маєтку, який не знімали на відео.

Свідком подій став таксист, що возив журналістів на зйомки розслідування, повідомляють ініціатори проекту "Слідство.Інфо". Вони вже заявили про обстріл правоохоронцям.

Поліція Київської області внесла до Єдиного реєстру досудових рішень інформацію про обстріл машини журналістів програми "Слідство. інфо".

Про це повідомив речник поліції Київської області Микола Жукович.

"Ми зареєстрували в ЄРДР цю справу на підставі публікації у ЗМІ", - повідомив він.

"Ми вже запросили цього журналіста ( Максима Опанасенка - ред.) до Київської обласної поліції, щоб він дав свідчення. Він обіцяв це зробити у вівторок. Ми на нього чекаємо", - додав Жученко.

"Слідство.Інфо" є спільним проектом UΛ:Першого та "Громадського телебачення", що займається розслідуваннями у сфері корупції, політики, економіки та суспільства.