Прокурор Дмитро Сус звільнений за порушення законів та етики

18:47, 14.04.2017
Прокурор Дмитро Сус звільнений за порушення законів та етики

Дмитра Суса звільнили із прокуратури (Центр Протидії Корупції)

Старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Юрій Луценко звільнив з посади через те, що він порушував закони та професійну етику прокурорів.

Про звільнення 13 квітня скандальноого прокурора повідомила у п'ятницю "Українська правда".

Дмитро Сус поки відмовився відповідати на питання журналістів та погодмився дати коментар 20 квітня.

"Давайте всі запитання у вівторок", - сказав він.

Суса звільнили з посади за систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", а також правил прокурорської етики та дії, що ганьблять правоохоронців, інформують у ЗМІ.

Як відомо, 30 листопада 2016 року Дмитро Сус був призначений старшим слідчим в особливо важливих справах 6-го відділу з розслідування кримінальних проваджень Департаменту з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. Це управління очолює Юрій Грищенко.

У серпні 2016 року навколо прокурора Суса розгорівся скандал, коли ЗМІ встановили, що він їздить на дорогому джипі, власником якого є 85-річна пенсіонерка.

Після цього, 24 листопада, Генпрокурор Юрій Луценко оголосив догану заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитру Сусу і понизив його в посаді за брехню в електронній декларації та анкеті доброчесності прокурора.

У декларації за 2016 рік Дмитро Сус вказує лише один автомобіль 2006 року, що належить йому, та ще один його дружини, хоча скандальна Audi Q7, яка за документами належить Марії Юрчик, також вказана у декларації.