У Великодню ніч Петро Порошенко побував у Володимирському соборі і Лаврі (фото)

10:13, 16.04.2017
У Великодню ніч Петро Порошенко побував у Володимирському соборі і Лаврі (фото)

Родина Президента відвідала храми різних конфесій у Великодню ніч (Прес-служба Президента України)

Президент України Петро Порошенко побував на Великодніх літургіях у головних храмах Української православної церкви Київського та Московського патріархітів, а також у греко-католиків та римо-католицькому соборі.

Разом із головою держави на свіх службах була присутня його дружина Марина Порошенко та двоє дітей - молодший син Михайло та одна із доньок-двійняток Олександра.

"Щиро вітаю усіх християн із святом свят – Великоднем! Бажаю усім українцям душевного тепла, здоров’я, щастя, а також твердої віри в Бога", - поздоровив Порошенко із Воскресінням Христовим.

У Великодньому привітанні Президент на подвір'ї Софії Київської відмітив, що у 2017 році християни усіх конфесій святкують в один день Воскресіння Христове.

"З великою радістю і вдячністю перед Богом вітаю кожну родину зі святом Воскресіння Христового. багатоголосі великодні дзвони сповіщають, що наші серця переповнені добром і любов'ю. Віра творить дива  Бажаю, щоб ваше життя було чистим, як Благодатний вогонь, щедрим, як запашна паска, та яскравим. як колоритна українська писанка", - привітала Марина Порошенко.

У католицькому костелі Святого Олександра та греко-католицькому монастирі Святого Василя Великого.








У Володимирському соборі Великодню літургію правив патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет.





Трапезний Храм на території Киево-Печерської лаври був головним храмом на пасхальні богослужіння у Московському патріархаті.