На Київщині гурт підлітків катував 10-річного хлопчика-інваліда

12:56, 16.04.2017
На Київщині гурт підлітків катував 10-річного хлопчика-інваліда

10-річного Олексія із Іванкова після знущань оперували хірурги місцевої лікарні

В Іванкові Київської області троє підлітків познущалися із 10-річного хлопчика: його катували, гвалтували та змушували їсти фекалії та лизати сечу. Правоохоронці зпочатку назвали такі дії хуліганством, і лише після розголосу затримали частину школярів-гвалтівників.

Нелюди відвели хлопчика із вадами розвитку на занедбану ферму, де їх ніхто не зупинив. Знущання, після яких дитина потрапила на операційний стіл, вони знімали на відео.

Про знущання над дитиною стало відомо від Олександра Горгана. керівника Київської ОДА.

"В неділю 09 квітня в Іванкові троє підлітків познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин підряд, катували, кидали в холодну воду, змушували їсти фекалії та лизати сечу. Неспростовні докази дають підстави стверджувати що група підлітків гвалтувала дитину палицею", - написав чиновник.

Він відзначив, що спочатку злочин проти дитини назвали хуліганством, і лише після розголосу та наради керівництва Київщини, правоохоронці погодилися вважать такий злочин значно тяжчим - катуванням та гвалтуванням неприродним шляхом.

Зараз двох підлітків, імена яких правоохоронці не називають, заарештували. Найближчі 15 років вони можуть провести в колонії.

"Службове розслідування розпочато також відносно працівників поліції- ще до вчорашнього ранку зломиники не вважались підозрюваними і не були допитані а тільки надали пояснення по справі. Внутрішнє розслідування проводить Головне управління Національної поліції Київської області", - написав у суботу Олександр Горган.

Прокуратура Київської області розпочала розслідування резонансного злочину.

"Прокуратурою Київської області взято на особливий контроль розслідування справи щодо групи підлітків, які знущались над 10-річним хлопчиком, катували його і задовольняли статеву пристрасть у неприродний спосіб. Кривдникам малолітнього повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави", - йдеться в повідомленні.

Депутат Іванківської райради Олег Береговий вважає, що саме його депутатський запит змусив прокурорів зайнятися розслідуванням.