Герою України Андрію Кизилу відкрили меморіальну дошку в ліцеї Богуна

09:22, 17.04.2017
Герою України Андрію Кизилу відкрили меморіальну дошку в ліцеї Богуна

Герой України Андрій Кизило навічно зарахований до списку ліцеїстів Богуна.

Герою України, майору Андрію Кизилу встановили меморіальну дошку біля центрального входу Київського військового ліцею імені Івана Богуна цими днями. Адже загиблий воїн був «богунівцем» - одним з кращих випускників цього закладу.

 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

 

При цьому, згідно з наказом міністра оборони Степана Полторака, Герой України  Кизило Андрій Олександрович навічно зарахований до списків 1 навчальної роти ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна (посмертно).

 

"Він один із тих, кого називали надією української армії", - зазначають у Міноборони.

 

 

Нагадаємо, що від початку війни на сході України Андрій Кизило служив у 72-й бригаді ЗСУ, вже у 21 рік він став заступником командира батальйону.

 

29 січня 2017 року 23-річний командир із двома побратимами загинув від прямого потрапляння міни під час оборони захопленого у бойовиків опорного пункту в районі Авдіївки. Перед цим Андрій Кизило особисто повів бійців у контратаку, в ході якої вони відбили ворожий «опорник».

 

Вже 1 лютого 2017 року за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» заступникові комбата 72-ї бригади Андрію Кизилу (посмертно).