Китай і Росія шпигують за американським авіаносцем USS Carl Vinson

12:25, 17.04.2017
Китай і Росія шпигують за американським авіаносцем USS Carl Vinson

За американським авіаносцем USS Carl Vinson спостерігають китайська і російська розвідки.

Китай і Росія відправили розвідувальні кораблі, щоб стежити за авіаносцем USS Carl Vinson, який очолює ударну групу Військово-морських сил США, що прямує до Корейського півострова.

 

Про це пише видання The Associated Press з посиланням на джерела в уряді Японії у понеділок.

 

Зазначається, що швидше за все Росія та Китай хочуть відстежити маневри авіаносця, які можуть означати, що США готові до військових дій проти Північної Кореї.

 

Видання також повідомляє, що розвідувальні кораблі могли відправити для того, щоб надіслати американський владі певний "попереджувальний сигнал", адже КНР та Росія раніше висловили стурбованість жорсткою позицією американської влади стосовно ядерної загрози з боку КНДР.

 

У свою чергу, віце-президент США Майк Пенс заявив, що "ера" стратегічного терпіння США "закінчилася", стосовно ракетно-ядерної проблеми КНДР. Таку заяву він зробив у понеділок вранці під час відвідування демілітаризованої зони, яка є фактичним кордоном між Південною Кореєю і КНДР.

 

Пан Пенс заявив, що США рішуче налаштовані на те, щоб забезпечити безпеку на Корейському півострові "мирними засобами, шляхом переговорів".

 

Нагадаємо, Північна Корея 5 квітня провела випробування балістичної ракети наземного базування, яку було запущено в бік Японії напередодні зустрічі лідерів США і Китаю. Після чого обидві країни домовилися про співпрацю з питання ядерної програми КНДР.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що він не дозволить КНДР створити ракети, здатні досягти Америки. Адміністрація президента США розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

 

При цьому, до узбережжя КНДР було направлено ударну групу Військово-морських сил США на чолі з американським авіаносцем USS Carl Vinson.