В ООН обговорять переслідування геїв у Чечні

12:27, 18.04.2017
В ООН обговорять переслідування геїв у Чечні

США стурбовані ситуацією із правами людини в Чечні

18 квітня в Раді безпеки ООН Сполучені штати, що у квітні головують в організації, проведуть нараду з прав людини, особливо щодо фактів переслідування чоловіків нетрадиційної орієнтації в Чечні.

Постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі закликала розслідувати повідомлення про переслідування геїв у російській Чечні. За її словами, це порушення прав людини не може бути ігнороване.

"Ми, як і раніше, стурбовані повідомленнями про викрадення, катування і вбивство людей у Чечні на підставі їхньої сексуальної орієнтації…Чеченська влада має негайно розслідувати ці твердження, притягнути причетних до відповідальності, а також вжити заходів для запобігання зловживанням у майбутньому. Ми проти будь-яких форм дискримінації", - зазначила американський дипломат.

Нагадаємо, що російська "Новая газета" 1 квітня опублікувала матеріал про те, що в Чечні переслідують чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації: за тиждень перед публікацією поліцейські затримали близько 100 осіб, не менше трьох чоловіків вбили, продовження шокуючого розслудування було 4 квітня.

У МВС Чечні і в адміністрації глави республіки ці повідомлення спростували.

Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов, коментуючи публікацію Нової газети, сказав, що в республіці немає гомосексуалів.

Потім видання випустило заяву, в якій повідомила про відкриті погрози, що надійшли на адресу співробітників газети, після публікацій про переслідування гомосексуалів у Чечні.