Мер Чернівців Олексій Каспрук закликав переобрати міськраду

16:32, 18.04.2017
Мер Чернівців Олексій Каспрук закликав переобрати міськраду

Олексій Каспрук невдоволений підкилимною боротьбою депутатів.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук зробив гучну заяву про перезавантаження міськради під час сесії у вівторок. Відповідне звернення про переобрання міськради мер вже направив до Верховної Ради.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Пан Каспрук наголосив на тому, що в сесійній залі депутати займаються протистоянням та підкилимною боротьбою, а не роботою на користь міста та чернівчан. Рішення, на думку Каспрука, у такій ситуації одне – перевибори.

 

«Відповідне звернення щодо оголошення позачергових виборів Чернівецької міської ради спрямував до Верховної Ради України. Переконаний, що одночасно мають відбутися і вибори міського голови. Відповідальність за рік втрачених для міста можливостей, зневіру чернівчан, зраду заповіту наших славних попередників має бути спільною. Майте мужність та честь це визнати та піти на вибори!», - сказав Олексій Каспрук під час виступу перед депутатами.

 

На його думку, «в такому протистоянні втрачається найцінніше – час, і Чернівці неймовірно швидко відстають від інших міст».

 

«Нищиться міф про особливу чернівецьку толерантність, губиться довіра світу до міста, яке стає нецікавим для партнерів, ризикованим для інвестицій», - наголосив мер.

 

Він також звернув увагу на те, що вже понад рік Чернівецька міськрада працює без секретаря та із виконавчим комітетом, який не має повного складу. Мовляв, депутати «блокують роботу виконавчих органів та комунальних підприємств, зневажають  посадовців, нехтують інтересами чернівчан та законами України та займаються дешевим соціальним популізмом, що негативно позначається на діяльності міського господарства, якості адміністративних та інших послуг».

 

«Через неефективність роботи депутатів бюджетні кошти не розподіляються, дороги не ремонтуються, дитячі садки не будуються, а міські лікарні залишаються без необхідного медичного обладнання», - констатував пан Каспрук.