В Одесі затримали координатора проросійських провокаторів

11:35, 19.04.2017

Російські спецслужби планували демонстраційний напад «націоналістів» на представників болгарської нацменшини під час мирної ходи в Одесі.

 

Утім, координатора місцевих провокаторів затримали спіробітники СБУ. Відтак, криваву провокацію було заблоковано.

 

Про це повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук у середу.

 

За даними СБУ, організатором штучної "акції протесту" болгар, які нібито зазнають утисків в Україні, є лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський.

 

Спецслужба задокументувала листування Дульського з одеським координатором провокації, який прибув до Одеси з Харкова. Пізніше провокатора-«гастролера» було затримано саме в Одесі.

 

За задумом російських спецслужб учасники "протесту" мали пройти в Одесі ходою від пам’ятника поету Христо Ботєву до консульства Болгарії.

 

"План максимум російських спецслужб передбачав напад псевдонаціоналістів на мирну ходу з використанням фаєрів. Завдяки чітким діям проплачене шоу в Одесі не відбулося і російські канали не отримали красивої "картинки" про фейкові утиски національних меншин", – наголосив пан Ткачук.

 

За його словами, СБУ має дані, що подібні акції «протесту» нацменшин за участі провокаторів плануються і на території Харківської, Херсонської і Миколаївської областей.

 

Відтак, керівник апарату СБУ закликав громадян бути пильними і не брати участь в сумнівних акціях.

 

Цікаво, що за даними спецслужби, учасникам провокації обіцяли лише по 10 доларів США.