Українофоба Андрія Лесика витягли силою із зали міськради Харкова (відео)

13:48, 19.04.2017
Українофоба Андрія Лесика витягли силою із зали міськради Харкова (відео)

Андрія Лесика вважає клоуном мер Харкова.

Охоронці мера Харкова Геннадія Кернеса витягли силою скандально відомого українофоба Андрія Лесика із сесійної зали Харківської міськради у середу.

 

Причиною став особистий конфлікт між Кернесом і Лесиком, який є членом організації «Український вибір», очолюваної кумом Путіна Віктором Медведчуком.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Зокрема, Андрій Лесик прийшов на сесію під приводомо того, що він домігся через суд скасування рішення про дострокове припинення його повноважень депутата Харківської міськради.

 

Інциденту передувало кілька словесних перепалок між Кернесом і Лесиком, після яких останній зайняв трибуну і вимагав включити йому мікрофон для виступу. У відповідь Кернес назвав його клоуном.

 

"Я просив би вас, шановний клоун, якого звуть Дід Мороз, піти туди, звідки ви прийшли. Я прошу вас не заважати роботі Харківської міської ради", – сказав мер Кернес і оголосив перерву в сесії на 10 хвилин.

 

Згодом Лесик почав перекрикувати заступника міського голови Харкова Тетяну Таукешеву, яка доповідала проект змін до бюджету.

 

Після цього охоронці Кернеса підійшли до Лесика і силою вивели його із залу.

 

"Він має право перебувати в сесійній залі саме в кріслі депутата тільки після того, як він стане депутатом. На сьогоднішній день є рішення міської виборчої комісії про те, що Юрій Медведєв є депутатом замість вибулого Лесика. Рішення суду, яке має Лесик на руках, не зобов'язує нас включити його в депутатський корпус ", – пояснив депутатам свою позицію Кернес.

 

Мер Харкова проігнорував вимоги депутатів від "Самопомочі" пояснити, на якій підставі і хто саме вилучив Лесика із залу.

 

"Лесик прийшов спеціально зірвати сесію Харківської міської ради, я вважаю, що люди, які є в тому числі правоохоронцями, виконали свій обов'язок, культурно прибрали Лесика", – підтримав Кернес дії своїх бодігардів.

 

Водночас, у коридорі Лесик сів на підлогу і звинуватив охоронців в тому, що вони пошкодили йому раніше поламану ногу, після чого викликав поліцію. Мовляв, його тягнули із зали в тому числі й за ногу, яка набрякла.

 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції міста.

 

Зазначимо, 17 травня 2016 року Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата Лесика, обраного за списками партії "Відродження": за це рішення проголосувало 63 депутати.

 

Після цього Лесик майже рік оскаржував це рішення в різних судових інстанціях. 30 березня 2017 року Харківська апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу Лесика на рішення суду першої інстанції і скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

 

У Харкові Лесик відомий тим, що неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією, і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО.

 

9 травня 2016 року під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталося кілька сутичок з георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав Лесик, почалася бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.