Під Теребовлею відновили бункер бригади Больцано часів І світової війни

14:29, 19.04.2017
Під Теребовлею відновили бункер бригади Больцано часів І світової війни

Бункер бригади Больцано обороняли українські Січові стрільці.

Історичний бункер бригади Больцано австро-угорської армії часів І світової війни відновили в селі Бурканів Теребовлянського району Тернопільсткої області цими днями.

 

Саме у цьому бункері тримали оборону проти російських військ і українські Січові стрільці.

 

Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація на офіційному сайті.

 

Ініціатива відновлення бункера належить тернопільському історику, краєзнавцю Сергію Ткачову. Ідею підтримала районна влада.  

 

«Під час ремонту провели масштабні земляні роботи, відновлено обшивку траншеї з дерева, облаштовано сходи. При цьому вдалося зберегти попередні розміри та план споруди. Також впорядковано прилеглу територію. Невдовзі  на цьому об’єкті буде створено форт-музей українських Січових стрільців, де у відкритому доступі можна буде ознайомитися з історією січових стрільців», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зокрема на повноколірних банерах та інших інформаційних матеріалах  будуть описані бої січових стрільців на Тернопільщині – від Соснова до Бурканова.

 

За задумом керівництва області, фортифікаційна споруда в Бурканові у майбутньому має стати базовим табором для військово-патріотичного вишколу молоді.

 

«Відрадно, що збережено можливість для майбутніх поколінь відвідувати та знайомитись з однією із сторінок героїчного минулого нашого народу - військового мистецтва та боїв українських Січових стрільців на теренах Теребовлянщини», – зазначив голова Теребовлянської райдержадміністрації Юрій Ништа.