НОВИНИ ПЛЮС

21.04.2017

Максимальна  пенсія —  58 тис.грн.

Міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів розповів: «Максимальна пенсія, яка сьогодні виплачується в Україні, — 58 тис. грн. В Україні немає жодної пенсії 100 тис. і більше. Максимальна пенсія — 58 тис. грн., її отримує Герой України льотчик-випробовувач». 
В Україні на сьогодні існує обмеження з виплати пенсії — 10 740 грн., нагадав міністр.  І 99,9% з 12 млн. пенсіонерів не отримують пенсію, більшу за цю суму. За його словами, в Україні 19,2 тис. пенсіонерів, які отримують  понад 10 740 грн. З них 10-20 тис. грн. отримують близько 18 тис. осіб, і більше 20 тис.грн. — до 2 тис. пенсіонерів.
«Тому 19,2 тис. пенсійних виплат, які є більше 10 тис. грн., — це неправильно, вони повинні потрапляти під усі обмеження, як інші, у нас не повинно бути винятків. Але навіть якщо ми їх скасуємо, вони проблему Пенсійного фонду не вирішать. Хоча я за те, щоб ми привели всіх до єдиного знаменника», — сказав  Андрій Рева.

«Беркутівці»-полісмени

Екс-працівники харківського спецпідрозділу «Беркут» Андрій Хандрикін і Володимир Ріяко досі працюють в харківському управлінні Нацполіції, про це «Громадському» повідомили в Генпрокуратурі. Вони залишаються на службі, незважаючи на те, що вже перебувають у статусі обвинувачуваних.
Справу проти Андрія Хандрикіна передано до суду слідчими управління спецрозслідуваннь Генпрокуратури. Його звинувачують у катуванні учасників Майдану (стаття 127, частина 2), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.
Справу проти Володимира Ріяко – фігуранта справи про побиття журналістів «Громадського» 28 сiчня 2015 року на блокпосту «Пісочин» у Харківській області — теж уже передано до суду. Прокуратура кваліфікувала  дії як перевищення влади, а нанесення ушкоджень — як перешкоджання діяльності журналістів, а також зловживання повноваженнями, що карається позбавленням волі від 3 до 5 років. Для Володимира Ріяко було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, і він продовжує працювати в харківській поліції.