Журналісти Bloomberg повідомили про план Путіна повністю відділити Донбас від України

15:04, 20.04.2017
Журналісти Bloomberg повідомили про план Путіна повністю відділити Донбас від України

Володимир Путін хоче втілити на Донбасі "придністровський сценарій! (Lenta.ru)

Журналісти видання Bloomberg повідомили про план Росії відділити від України Донбас, у першу чергу економічно.

Реальна стратегія Путіна спрямована на те, аби повністю відокремити Донбас від України через поетапну інтеграцію з Росією. При цьому Путін не збирається визнавати ці території або анексувати їх, ідеться у статті впливового видання. 

Bloomberg повідомляє, що отримало інформацію про плани Путіна від трьох анонімних джерел.

Стратегія Путіна полягає у зміцненні важелів, які можна використовувати, аби зміцнити контроль Кремля над Донбасом за короткий час, розповіли виданню двоє західних дипломатів у Москві.

Цю думку підтримали і колишні російські чиновники.

Москва діятиме поступово, використовуючи як політичне прикриття економічну блокаду, введену українською владою.

Видання нагадує, що раніше цього року Володимир Путін підписав указ про визнання "паспортів ОРДЛО", а окупаційна "влада" окупованих територій ввела російський рубль як офіційну валюту.

Економіст Академії народного господарства і державної служби при президенті РФ Андрій Марголін зазначив, що після двох років економічного спаду РФ навряд чи може дозволити собі продовжувати субсидування Донбасу, тому "Л/ДНР" повинні комерційно "втягуватися" і допомагати покривати витрати.

"Що менше їх економіка інтегрована з Росією, тим більші витрати", - сказав Марголін.

Наслідки економічної блокади окупованих територій уже призвели до різнопланових наслідків.

З одного боку Україна змушена збільшити імпорт вугілля, більшість з якого іде з Росії.

У той же час український олігарх Рінат Ахметов поступово втрачає вплив на Донбасі. Терористи захопили та "націоналізували" активи його підприємств.

Одним із результатів блокади стало поступове припинення роботи шахт, наприклад гірників із "Засядька" відправили у неоплачувані відпустки, у результаті вони спробували організувати мітинг у центрі Донецька 19 квітня.

У Кремлі відреагували на таку публікацію примітивною

Таку заяву зробив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передають РИА Новости.

"Саме питання абсурдне. Вже упродовж багатьох років і президент (Володимир) Путін, і російські представники на самих різних рівнях говорять про це, що Москва не намагається інтегрувати в РФ невизнані республіки Донбасу - ДНР і ЛНР", - заявив він.

Пєсков назвав такі припущення наївними.

"Тому подібні публікації - це якісь наївні і досить примітивні новини", - сказав Пєсков, коментуючи публікацію про те, що нібито у Кремля є план по інтеграції ОРДО/ОРЛО в РФ, згідно з яким передбачається їх повне відділення від України.

Відповідаючи на питання про те, чи є у Кремля будь-який план, Пєсков заявив: "План один - добитися виконання мінських домовленостей, надати всіляке вплив разом з нашими партнерами по "нормандської четвірці "з тим, щоб сприяти тому, щоб Київ сам зміг знайти вихід з тих наслідків, які виникли після громадянської війни і силового перевороту три роки тому ".