Затримання Мартиненка обурило партію «Народний фронт»

19:57, 20.04.2017
Затримання Мартиненка обурило партію «Народний фронт»

Микола Мартиненко не сховався від детективів НАБУ.

Партія "Народний фронт" вважає політично мотивованим затримання детективами НАБУ колишнього депутата Миколи Мартиненка в Києві у четвер ввечері.

 

Відповідну заяву «Народний фронт» оприлюднив одразу після затримання члена цієї партії.

 

"Затримання Національним антикорупційним бюро колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, який добровільно склав мандат півтора роки тому для неупередженого розслідування, є ознакою вибіркового правосуддя та політично мотивованих дій антикорупційних органів", - йдеться у заяві політсили.

 

У "Народному фронті" підкреслюють: «Попри те, що до сьогодні кошти і активи, виведені Януковичем, так і не стали предметом розслідування НАБУ, бюро переслідує політика з послідовною українською і антиросійською позицією».

 

Однопартійці Мартиненка вважають, що кримінальне провадження щодо нього НАБУ нібито «намагається фальсифікувати вже півтора роки, проте жодних доказів проти нього так і не було знайдено».

 

Партія звертає увагу на неоднозначну репутацію судді Бобровника, який дав дозвіл на обшуки в усіх помешканнях Миколи Мартиненка та членів його сім’ї, у тому числі у колишньої дружини. Мовляв, саме суддя Бобровник обиратиме затриманому Мартиненко обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

 

«Всі ці "маски-шоу" свідчать про суто піарний характер дій НАБУ і націленість на створення медійної картинки "бурхливої діяльності". Причому за допомогою корумпованих суддів", - йдеться у заяві «Народного фронту».

 

«Микола Мартиненко своїми діями довів, що не боїться, він ніяк не міг перешкоджати слідству, ні від кого не ховався і знаходиться в Україні. Ще влітку минулого року він публічно заявляв про готовність здати правоохоронним органам свій закордонний паспорт», - додали у політсилі.

 

Однопартійці фігуранта корупційного скандалу вимагають об’єктивного розслідування, незалежного суду, недопущення вибіркового правосуддя та виключення політичної мотивації в діяльності антикорупційних органів.

 

«Народний фронт» також вимагає від Вищої ради правосуддя негайно відсторонити  суддю Солом’янського райсуду Києва Бобровника.

 

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколу Мартиненка у четвер ввечері. Перед цим Мартиненко півдня переховувався від них у приймальні депутата Дениса Дзендзерського.

 

Адвокат Мартиненка Петро Бойко повідомив, що його підзахисного затримано на 72 години (три доби) до обрання міри запобіжного заходу судом.