Україна відстежує іноземних учасників форуму в Ялті

20:49, 20.04.2017

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про участь іноземних представників у так званому Ялтинському міжнародному економічному форумі, який проходить в анексованому Росією Криму з 20 по 22 квітня.

 

У подальшому іноземні учасники будуть притягнуті до відповідальності.

 

Про це повідомила речниця МЗС України Мар’яна Беца у коментарі проекту «Крим. Реалії» у четвер.

 

«За результатами роботи, зробленої МЗС, переважна більшість міжнародних партнерів поінформували про те, що вони не будуть порушувати законодавство України і рекомендуватимуть бізнес-колам своїх країн не брати участі у форумі. Слід зазначити, що представники бізнес-кіл можуть ухвалювати рішення самостійно в приватному порядку, і в даний момент ми перевіряємо інформацію, хто, з яких країн і на якому рівні бере участь у так званому Ялтинському форумі, звичайно, з метою притягнення їх до відповідальності», – сказала пані Беца.

 

Зауважимо, що окупанти Криму щороку проводять у Ялті економічний форум, який називають міжнародним, запрошуючи до участі представників різних країн світу. Через візити іноземців нинішня влада півострова прагне легалізувати його «російський» статус.

 

За даними російських ЗМІ, до на так званий форум до окупованої Ялти приїхала низка проросійських бізнесменів, політиків і громадських діячів з Великобританії, Німеччини, Греції, Кіпру, Австрії. Одна з найчисельніших делегацій прибула з італійського регіону Венето, а також два італійських сенатори - Серджіо Дівіна і Бартоломео Амідеї.

 

У форумі бере учать румунський депутат Європарламенту від Румунії Лаурентіу Ребега, який представляє вкрай праву націоналістичну групу "Європа націй і свобод".