Мартиненка затримали за оборудки з урановим концентратом

21:20, 20.04.2017
Мартиненка затримали за оборудки з урановим концентратом

Микола Мартиненко перебуває у компанії детективів НАБУ.

Колишній народний депутат Микола Мартиненко затриманий за підозрою у  розкраданні коштів під час закупівлі уранового концентрату для державного підприємтсва "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

 

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Facebook  в четвер ввечері.

 

За його словами, досудове розслідування встановило, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинна організація у складі службових осіб держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", службових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH", а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів комбінату в розмірі 17,28 млн. дол. США.

 

«Розтрата відбулася внаслідок неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN», - написав пан Холодницький.

 

І додав, що Мартиненка затримано і доставлено до НАБУ для проведення процесуальних та слідчих дій.

 

Водночас адвокат Петро Бойко не розуміє, в чому підозрюють його підзахисного Миколу Мартиненка.

 

«Захист доведе в суді повну безпідставність будь-яких підозр щодо Миколи Мартиненка. Більше того, ми домагатимемось притягнення до кримінальної відповідальності фальсифікаторів з НАБУ та з Солом’янського райсуду на зразок одіозного судді Бобровника», - наголосив адвокат.

 

У свою чергу, Мартиненко, через прес-службу партії «Народний фронт», звинуватив голову НАБУ Артема Ситника у фальсифікації провадження.

 

"Звинувачення проти мене сфальсифіковані за вказівкою директора НАБУ Ситника. Ця справа є політичною і не підкріплена жодними доказами",- заявляє Мартиненко і  додає, що "фейкові звинувачення тиражувалися за гроші".

 

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколу Мартиненка у четвер ввечері. Перед цим він півдня переховувався від них у приймальні депутата Дениса Дзендзерського.