В центрі Парижа терористи ІДІЛ застрелили поліцейського

07:36, 21.04.2017
В центрі Парижа терористи ІДІЛ застрелили поліцейського

Єлисейські поля, де стався теракт, одна з найвідоміших туристичних принад Парижа

На Єлисейських полях в самому центрі Парижа стався теракт, відповідальність за який взяло на себе угруповання ІДІЛ, у результаті стрілянини загинув поліцейський, ще один потрапив до лікарні.

Згідно з інформацією Reuters, людина, яка відкрила вогонь по поліції надвечір 20 квітня, в одному з найпрестижніших бульварів в світі, була убита.

Очевидці повідомляють про близько десятка пострілів, які було чути на Єлисейських полях.

Після цього на місце події приїхали принаймні 20 поліцейських машин. Над центральною площею Парижа літав вертоліт низько над центральною частиною Парижа, який, очевидно, брав участь у поліцейській операції, пов’язаній зі стріляниною.

Влада Франції назвала стрілянину терактом.

Особу застреленого терориста встановлено, слідчі наразі з'ясовують, чи були у нього спільники, повідомляє поліція Парижу.

Головний підозрюваний - 39-річний чоловік, який жив на східній околиці Парижа.

"Особу нападника було встановлено, розслідування триває", - підтвердив прокурор Парижа Франсуа Моленс.

Ні в поліції, ні в прокуратурі не розкривають імені підозрюваного, хоча правоохоронцям воно відомо.

"Все, що я ще можу вам сказати, це те, що особа нападника відома, це було перевірено. Я вам його не назву, тому що слідство вже йде з обшуками і, в тому числі, з метою встановити, чи були у нього спільники", - сказав Моленс.

У зв'язку з нападом на поліцейських, відкрито справу про вбивство і спробу вбивства представників державної влади у зв'язку з терористичним задумом і участю у злочинній терористичної організації з метою замаху на життя людей.

Розслідування доручено антитерористичної секції Паризької поліції і Генеральної дирекції внутрішньої безпеки.

Терористична організація Ісламська держава взяла на себе відповідальність за напад на поліцейських в Парижі.

Про це повідомляє AFP з посиланням на пропагандистське агентство Amaq.

"Виконавець нападу на Єлисейських полях в центрі Парижа бельгієць Абу Юсеф і він один з бойовиків Ісламської держави", - йдеться в заяві Amaq.

Нападник був відомий французькій поліції по боротьбі з тероризмом, вони вже робили рейд за місцем його проживання в передмісті Парижа.

"Невідомо, як ця подія вплине на результат одних з найбільш непередбачуваних виборів за останнє десятиліття, але лідер ультраправих Марін Ле Пен і консерватор Франсуа Фійон негайно скасували всі заходи своїх передвиборних кампаній намічені на п'ятницю", - повідомляє AFP.

При цьому Франсуа Фійон закликав припинити президентські перегони через теракт у столиці Франції.