Наталія Корчак не знає звідки в неї 400 тисяч гривень відпускних

14:41, 21.04.2017
Наталія Корчак не знає звідки в неї 400 тисяч гривень відпускних

Наталія Корчак під час засідання антикорупційного комітету Ради.

Голова Національного агенства з питань запобігання корупції Наталія Корчак не може  пояснити походження своїх доходів у розмірі 400 тисяч гривень за грудень 2016 року.

 

Зокрема, пані Корчак не дала однозначної відповіді щодо власних доходів, відповідаючи на питання народних депутатів під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради у п’ятницю.

 

Тим самим голова НАЗК викликала подив у обранців.

 

Зокрема, депутат Сергій Лещенко поцікавився у Наталії Корчак: чому у грудні вона двічі задекларувала зарплату у розділі зміни в майновому стану.

 

Зокрема, згідно із електронним реєстром, 7 грудня пані Корчак задекларувала зарплату у розмірі 266, 816 тис. гривень, а 29 грудня задекларувала ще 123,217 тис. гривень зарплати.

 

"7 грудня Ви задекларували 266 тисяч  гривень  доходу як одноразову зміну матеріального стану, а 29 грудня Ви задекларувалу 123 тисячі одноразової зміни матеріального стану, тобто сумарно за місяць 400 тисяч гривень", - зазначив депутат Лещенко.

 

Інші члени комітету Ради попросили голову НАЗК пояснити, чи це була премія, чи "тринадцята" зарплата.

 

Тоді як пані Корчак відповіла дещо ухильно: "Це загальний сукупний дохід, який складався із відпускних. Це не премія. Премії в 200 тисяч гривень у нас не було, лише у липні і вересні була нарахована премія для всіх членів НАЗК у розмірі 250%. Починаючи з грудня місяця премії не нараховувалися".

 

На уточнюючі запитання Сергія Лещенка, зокрема, які саме нарахування, крім відпускних, входять до цієї суми, Наталія Корчак відповісти не змогла: "У мене немає розрахунків зараз".

 

Це викликало сміх і подив у членів антикорупційного комітету.

 

При цьому, голова комітету Єгор Соболєв іронічно нагадав, як НАЗК викликало свого часу голову Одеської митниці Юлію Марушевську (нині не перебуває на посаді – Ред.) для надання пояснень щодо нарахованої премії у розмірі 500 гривень.

 

"А Марушевській ми передамо, що на ній тренувалися", - пожартував пан Соболєв.

 

Нагадаємо, звітуючи в Верховній Раді раніше, Наталія Корчак заявляла, що виписувала у серпні, жовтні і листопаді 2016 року премії по 200 тисяч гривень «за роботу».