У Києві вшанували пам'ять закатованого Героя України Володимира Рибака (фото)

17:35, 21.04.2017
У Києві вшанували пам'ять закатованого Героя України Володимира Рибака (фото)

Пам'ятний банер, присвячений Герою України Володимиру Рибаку.

Волонтери вивісили пам’ятний банер, присвячений закатованому три роки тому депутату Горлівської міськради, Герою України Володимиру Рибаку на пішоходному мосту через вулицю Інститутську в центрі Києва.

 

Про це повідомили організатори акції - волонтери зі спільноти "Євромайдан SOS" у Facebook  у п’ятницю.

 

"Володимир став однією із перших жертв початку гібридної війни Росії на Донбасі, лік якої ми відтепер ведемо щоденно. Він виступив один проти галасливого натовпу любителів банди "Бєса", які скинули державний прапор України із будівлі міської ради Горлівки. Перед вбивством його катували: били довго та нещадно, так, що не лишили живого місця. Розпороли живіт", - згадують жахливі подробиці вбивства Героя волонтери.

 

 

І нагадують, що саме у ці квітневі дні 2014 року було знайдено тіло вбитого Героя України Володимира Рибака із Горлівки.

 

«Із того часу при словах “почути Донбас” у мене перед очима постає він, який на останньому прижиттєвому відео твердо вимагає повернути державний прапор на будівлю міської ради. У нього тоді не було нічого, що можна було протиставити збройній агресії. Тільки слово та власний приклад», - розповідає координатор Євромайдану SOS Олександра Матвійчук.

 

 

Активісти закликають українців поширювати у соцмережах цей пам’ятний банер, присвячений патріоту Володимиру Рибаку, "адже люди живуть стільки, скільки живе про них пам’ять".

 

Нагадаємо, депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, київського студента Юрія Поправка і львів’янина Юрія Дяковського викрали і жорстоко закатували через їхню патріотичну позицію терористи ДНР у тоді ще окупованому Слов’янську три роки тому, 17 квітня 2014 року.

 

Зокрема, 42-річний Володимир Рибак намагався вивісити на будівлї Горлівської міськради прапор України, коли установа вже була захоплена проросійськими терористами.

 

За кілька днів їхні тіла знайшли в річці Казенний Торець біля селища Райгородок Слов’янського району Донецької області з ознаками насильницької смерті.

 

Володимир Рибак, Юрій Поправка і Юрій Дяковський зараховані до числа Героїв Небесної сотні. Згодом, указами Президента від 20 лютого 2015 року всі троє патріотів були посмертно удостоєні звання «Герой України».

 

За даними слідства, до тортур і вбивства Рибака, Поправка і Дяковського причетні ватажки терористів Ігор Безлер «Бєс» і Ігор Гіркін «Стрєлок».