На Олександра Бобровника, який судив Насірова та Мартиненка, відкрили дисциплінарну справу

14:19, 24.04.2017
На Олександра Бобровника, який судив Насірова та Мартиненка, відкрили дисциплінарну справу

Олександр Бобровний запам'ятався головуванням у судах над Насіровим та Мартиненком, хоча активісти підозрюють його у корупції та допомозі у заволодінні квартирою киянина (Цензор.Нет)

Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила дисциплінарну справу проти судді Солом'янського районного суду Києва Олександра Бобровника, який обирав запобіжні заходи для Романа Насірова та Миколи Мартиненка.

Про це повідомила секретар другої дисциплінарної палати ВРП Тетяна Малашенкова.

Таке рішення дисциплінарна комісія суддів прийняла на засіданні 24 квітня.

Справа проти Бобровника стосується несвоєчасного внесенням ним копій своїх судових рішень до Єдиного реєстру судових рішень.

Невчасно виконану суддею роботу зафіксовані в лютому-березні 2017 року, коли судові рішення не вносилися до реєстру довше наступного дня після їх прийняття.

Олександру Бобровнику загрожує відсторонення від посади та звільнення, якщо дисциплінарна палата знайде в діях судді Бобровника ознаки порушення присяги.

Як відомо, 7 березня суддя Бобровник заарештував відстороненого главу Державної фіскальної служби Романа Насірова, якому встановив заставу в розмірі 100 млн гривень.

22 квітня суддя відмовився заарештувати колишнього народного депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка та віддав його на поруки.