Нестор Шуфрич хоче змінити закони, щоб Лоліта Мілявська могла в'їхати до України

07:36, 25.04.2017
Нестор Шуфрич хоче змінити закони, щоб Лоліта Мілявська могла в'їхати до України

Нестор Шуфрич заступився за порушницю законів України Мілявську (ТаблоID)

Народний депутат Нестор Шуфрич 24 квітня зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про звернення до Служби безпеки України щодо скасування рішення про заборону в'їзду на територію України громадянці Російської Федерації Лоліті Марківні Мілявській терміном на три роки".

Його текст на сайті Верховної Ради наразі не опубліковано.

Рубрика, до якої входить дозвіл на в'їзд для Мілявської - безпека та оборона, тому його будуть розглядати у комітеті з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, що через виступ у Керчі в 2015 році співачку Лоліту Мілявську, яка прямувала до родини у Київ із Москви, висадили із поїзда в Конотопі та не пустили до України. Це обурило співачку, вона заявила, що їй не дають провідати дитину.

"27 червня 2015 року виступаючи на концерті в Керчі і прославляючи окупантів, зріла Лоліта не могла не усвідомлювати цинічність свого вчинку по відношенню до громадян України, які опинилися під гнітом російських окупантів у тимчасово окупованому Криму", - прокоментував заборону голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він написав, що його не цікавить мотивація Нестора Шуфрича, який хоче дозволити Лоліті знову перебувати на території України.

"Їй було абсолютно байдуже, що в той час, коли вона публічно присягалася в любові до Росії на керченському стадіоні, справжні сини кримської землі, включаючи Ахтема Чийгоза, були позбавлені свободи і їм загрожували величезні тюремні терміни", - коментує поїздку Лоліти до Криму Рефат Чубаров.

Він впевнений, що тоді співачка прославляла окупантів.

"Співачка показала всім жителям Криму, які зберігають вірність своїй землі і Українській державі непристойний жест - середній палець! Тепер цей непристойний жест до неї ж повернувся ... Можна сказати, знайшов адресата ...", - колега Нестора Шуфрича, який керує організацією кримських татар, яку в російські окупанти заборонили за екстремізм.