Реперу Баста не заборонили в'їжджати до України після концертів у Криму (документ)

11:55, 25.04.2017
Реперу Баста не заборонили в'їжджати до України після концертів у Криму (документ)

Російські співаки досі планують концерти в Києві після відвідин окупованого Росією Криму

Відомий російський реп-виконавець "Баста" Михайло Вакуленко, який у 2015 році виступав в анексованому Росією Криму, 17 червня планує концерт у Києві - йому не заборонили в'їжджати до україни

Видання "Апосторф" направило запит до СБУ з проханням прокоментувати ситуацію.

Журналістів цікавило, чи приймалося рішення про заборону для цього артиста в'їжджати в Україну у зв'язку з порушенням українського законодавства.

"Станом на 20 квітня 2017 року рішення про заборону на в'їзд в Україну вказаної вами персони Службою безпеки України не приймалося", - йдеться у відповіді на запит.



У той жзе час, російський актор Кирило Сафонов повідомив, що йому заборонили відвідувати Україну. Причини заборони він не вказав.

Нагадаємо, що виступи в Криму стали підставою, щоб після перевірки документів співачку Лоліту Мілявську зняли з поїзда в Конотопі та відправили до Росії. Депутат Верховної Ради Нестор Шуфрич уже хоче змінювати закони, що Мілявсяка змогла потрапити до України.

СБУ заборонила також відвідувати Україну протягом трьох років російській співачці Юлії Самойловій, що мала представляти РФ на Євробаченні у Києві. У відповідь російський "Пєрвий канал" відмовився транслювати Євробачення в РФ, що може спровокувати заборону на участь у конкурсі країни наступного року.