США ввели санкції проти сирійських вчених, причетних до розробки ядерної зброї

12:32, 25.04.2017
США ввели санкції проти сирійських вчених, причетних до розробки ядерної зброї

Стівен Мнучін оголосив американській пресі рішення щодо санкцій США стосовно режиму Асада в Сирії

Сполучені Штати Америки ввели санкції щодо 271 співробітника Сирійського науково-дослідного центру у зв'язку з хімічною атакою у Хан-Шейхуні в провінції Ідліб, внаслідок якої загинули десятки цивільних.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

"Управління з контролю за іноземними активами Казначейства США (OFAC) вводить санкції щодо 271 співробітника Сирійського науково-дослідного центру, сирійського урядового агентства, яке відповідальне за розробку і виробництво зброї масового знищення і засобів його доставки", - інформують урядовці США в офіційному прес-релізі.

Представники Сполучених Штатів повідомляють, що санкції - це реакція на грубі порушення прав людини, а також варварство проти невинних чоловіків, жінок та дітей, що загинули від зарину.

Працівники Центру, що підпали під санкції, займалися дослідженнями в області хімії та пов'язаними дисциплінами, а також брали участь у програмі з розробки хімічної зброї у Центрі починаючи з принаймні 2012 року.

"Ці санкції покликані вплинути на режим Асада і тих, хто його підтримує - прямо або побічно - та притягнути до відповідальності за грубі порушення Конвенції про нерозповсюдження хімічної зброї та резолюції Ради Безпеки ООН", - розповідають про мету санкцій на сайті міністерства фінансів США.

Варто відзначити, що це одні з наймасовіших одномоментних санкцій, введених за весь час в США.