У Чорнобильській зоні відчудження знайшли львівське сміття (фото)

14:45, 25.04.2017
У Чорнобильській зоні відчудження знайшли львівське сміття (фото)

Сміття зі Львова у Чорнобилі. Можливо, вже трішки радіаційне (Національна поліція)

24 квітня, напередодні 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи, на території зони відчудження поблизу відселених населених пунктів Бобер та Королівка знайшли побутове сміття зі Львова.

Про це інформує Національна поліція київської області.

До правоохоронців звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер та Королівка.

"Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивезення сміття", -  йдеться у повідомленні поліції Київської області.  



Для цього вилучили фрагменти із відходів, що свідчать - сміття зі Львова.

"При проведенні огляду місця події встановлено, що на території зони ЧАЕС є 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або їхні фрагменти, які підтверджують походження твердих відходів зі Львова", - розповіли правоохоронці.



За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.



Нагадаємо, у середині березня мер Львова Андрій Садовий запропонував створити у Чорнобильській зоні резервний полігон для сміття зі всієї країни. Пізніше він заявив, що відмовився від цієї ідеї.



Через деякий час його ідею підтримав колега - столичний мер Віталій Кличко, який згодом теж змінив свою думку та запропонував побудувати два сміттєпереробних заводи безпосередньо у Києві.