Ляшко після чотирьох годин допиту в НАБУ переконався, що справа проти нього є замовною

26.04.2017
Ляшко після чотирьох годин допиту в НАБУ переконався, що справа проти нього є замовною

Олег Ляшко поспілкувався з журналістами перед НАБУ.

Днями стало відомо про те, що Спеціальна антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, підозрюючи його в «незаконному збагаченні».
 
Все, що вдалося «накопати» проти опозиційного політика, — сумнівні публікації в інтернеті.
 
При цьому за чотири години допиту жодних фактів, що підтверджували б огульні звинувачення, прокурори не надали. Та й не могли надати, бо їх немає, стверджує головний радикал.
 
Олег Ляшко наголошує: він чистий перед законом, а справа проти нього — чергове політичне замовлення влади з метою дискредитації його політичної сили. 
 
Саме такими думками політик поділився з журналістами перед НАБУ, куди у вівторок прибув на допит.
 
Підтримати лідера РПЛ прийшла вся його фракція.
 
«Жодних підстав порушувати проти мене провадження немає. Я не вчиняв ніяких злочинів чи корупційних діянь», — заявив опозиційний політик.
 
Олег Ляшко переконаний, що правоохоронні органи перетворюються на знаряддя політичної боротьби з політичними опонентами в руках керівництва держави.
 
А керівник САП Назар Холодницький, так само, як і Генпрокурор Юрій Луценко, безпідставно шиє справи проти нього, за вказікою Петра Порошенка, якого РПЛ нещадно критикує. 
 
«Мені здається, що ні НАБУ, ні САП не цікавлять мої свідчення. Їх цікавить піар. Як можна порушувати справу, жодного разу мене не запитавши, не викликавши на допит та не взявши доказів? Це чистої води політичне замовлення, аби дискредитувати мене та мою команду. І ми це доведемо», — наголосив лідер Радикальної партії. 
 
Олег Ляшко додав, що готовий співпрацювати зі слідством та НАБУ.
 
Водночас він вимагає від керівника САП Назара Холодницького оприлюднити факти порушення ним закону, які стали підставою для порушення кримінального провадження.
 
Якщо таких немає, на переконання Ляшка, Холодницький має відповісти за зловживання посадовим становищем та піти у відставку. 
 
«Як тільки ми починаємо критикувати владу, нас починають тягати на допити. Хай тягають! Я впевнений, що жодна з цих справ нічим не закінчиться, бо жодних правопорушень ми не вчиняли. А розовощокий Холодницький, який незаконно отримав iз рук Порошенка звання генерала, рано чи пізно відповідатиме за виконання політичних замовлень. І замовники — теж», — висловив переконання Ляшко.