САП звинувачує Олега Ляшка у образах та піарі під час слідчих дій

08:14, 26.04.2017
САП звинувачує Олега Ляшка у образах та піарі під час слідчих дій

Олег ляшко охоче роздавав інтерв'ю до та після допиту (Радіо Свобода)

Cпеціалізована антикорупційна прокуратура заявляє, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час допиту у вівторок вів себе зухвало та зверхньо щодо детективів та прокурорів, обзиваючи їх нецензурними словами, а також перед допитом влаштував у Фейсбуці піар-кампанію

Про це йдеться в офіційному коментарі САП за результатами слідчих дій щодо справи про незаконне збагачення Олега Ляшка.

У відомстві нагадали, що викликали Ляшка задля того, щоб зібрати доказову базу щодо ймовірного факту його незаконного збагачення.

"Це не перший виклик політиків та публічних осіб до САП та НАБУ на допити та інші слідчі дії, однак на відміну від шановного народного депутата-радикала, вони не роблять з візитів до антикорупційних органів шоу та не пишуть щогодини пости у соцмережах про політичний тиск та політичне замовлення їх недоторканих осіб", - зазначається у повідомленні САП.

При цьому в САП не розуміють, для чого Ляшко робив записи у Фейсбуці та нятякають, що він заздалегіть шукає виправдання.

Антикорупціонери узагальнюють приклади збагачення відомих осіб та стверджують, що депутат чотирьох і більше скликань не можу демонструвати "життя на широку ногу", на відміну від українців, успішних у спорті, бізнесі, мистецтві.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до ЄРДР за фактом набуття Ляшком у власність активів у значному розмірі за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України за результатами опрацювання матеріалів ЗМІ.

"Власне з метою встановлення чи спростування факту незаконності отримання вказаного майна антикорупційними органами й розпочато провадження, оскільки попередньо отримана інформація є достатньою для внесення відомостей до ЄРДР", - повідомили в САП.

Допит Олега Ляшка у вівторок тривав близько 4 годин.

Нагадаємо, що Олег Ляшко переконаний: правоохоронні органи перетворюються на знаряддя політичної боротьби з політичними опонентами в руках керівництва держави.

"Жодних підстав порушувати проти мене провадження немає. Я не вчиняв ніяких злочинів чи корупційних діянь", — заявив опозиційний політик перед допитом в антикорупційній прокуратурі.