У Василькові голова наглядової ради "Київміськбуду" брав участь у «розбірках» зі стріляниною

10:10, 26.04.2017
У Василькові голова наглядової ради "Київміськбуду" брав участь у «розбірках» зі стріляниною

Володимир Слончак керує наглядовою радою Київміськбуду (Київміськбуд)

Голова наглядової ради Публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Київміськбуд" Володимир Слончак брав участь у гучному з'ясуванні стосунків через конфлікт на дорозі, що завершився стріляниною та ножовим пораненням Слончака.

Про конфлікт повідомила поліція Київщини.

"Васильківські поліцейські встановили учасників конфлікту, які на території пожежної частини міста Васильків влаштували «розбірки» зі стріляниною. Один з них виявився головою наглядової ради публічного акціонерного товариства "Холдингова компанія "Київміськбуд" Володимиром Слончаком", - повідомляють у прес-службі відомства.

У Слончака інша версія подій: вів вважає себе потерпілим, а поліцейських звинувачує у бездіяльності.

"Найбільше здивування і обурення у мене викликає бездіяльність поліції. Складалося враження, що поліцейські підіграють нападникам. Врешті-решт вони втрутилися в конфлікт, але на моє глибоке переконання, не зробили абсолютно нічого для захисту наших з Віталієм життів", - зазначив Слончак.

Видання УНН з посиланням на прес-службу Київміськбуду оприлюднило версію інциденту з точки зору Слончака.

"При поверненні додому в місто Васильків, автомобіль марки" Мерседес "з державними номерами АІ 9400 АР спочатку переслідував, а потім почав блокувати рух машини Володимира Слончак. Під час руху невідомі відкрили вогонь по машині чиновника ПАТ "ХК "Київміськбуд". Щоб врятуватися від нападників, водій машини заїхав на територію Васильківського відділу поліції на вул. Покровський, 1. Зловмисники це не зупинило. Троє нападників вийшли з машини, почали стрілянину, а також застосували холодну зброю. В результаті конфлікту, Володимир Слончак отримав ножове поранення ", - сказано в повідомленні.

Поліцейські надають дещо інший варіант розвитку "розбірок".

"З’ясувалося, що 24 квітня пізно ввечері дорого зі столиці до міста Васильків між двома учасниками дорожнього руху стався конфлікт. Водії переслідували один одного та блокували рух автомобілів. Згодом вони заїхали на територію пожежної частини міста Васильків, де влаштували «розбірки» зі зброєю. Один з чоловіків відкрив стрілянину з карабіна, яку почув наряд поліції охорони, що знаходився недалеко. Правоохоронці приїхали і вгамували хуліганів, а також викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції", - повідомляє прес-служба поліції Київщини.

За даним фактом слідчими Васильківської поліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

"Працівники поліції встановлюють обставини конфлікту та проводять досудове розслідування, яке визначить правову оцінку дій кожного учасника події", – резюмують силовики.

Іншим учасником конфлікта видання УНН називає мешканця Василькова Руслана Діденка.

Журналісти стверджують, що поліція спочатку вилучила зброю для експертизи, але потім вона зникла із переліку речових доказів.