Український в'язень Андрій Лугін у СІЗО Сімферополя на знак протесту вчинив спробу самогубства

15:13, 26.04.2017
Український в'язень Андрій Лугін у СІЗО Сімферополя на знак протесту вчинив спробу самогубства

Андрій Лугін не хоче виконувати вимоги окупантів (Центр інформації про права людини)

У Сімферопольському СІЗО засуджений громадянин України Андрій Лугін перерізав собі вени на знак протесту проти свого повторного переміщення на територію Республіки Мордовія та відсутності належного медичного лікування.

В'язень відмовляється визнавати себе громадянином Росії і вимагає негайно вирішити питання його передачі на материкову Україну. У Лугіна є ряд важких захворювань, в тому числі одне дуже рідкісне. Але медична допомога в'язню не надається.

Про це повідомив юрист ГО "Регіональний центр прав людини" Віталій Набухотний з посиланням на дружину засудженого Ірину Лугіну.

Як повідомляла "УМ", 24 квітня Андрій Лугін на знак протесту проти переміщення оголосив сухе голодування.

У подібній ситуації опинився й інший громадянин України - Юрій Михайлов, який також був тимчасово повернений в розпорядження слідчого ізолятору Сімферополя з території РФ.

Михайлов також оголосив 24 квітня сухе голодування на знак протесту проти свого майбутнього переміщення, нагадує Віталій Набухотний.

Він відзначив, що 26 квітня планувалося етапування Андрія Лугіна та Юрія Михайлова в розпорядження виправних колоній на території РФ.

За інформацією юриста, Лугін та Михайлов були засуджені ще у 2010 році вироком Апеляційного суду АРК. Рішення набуло чинності в 2012 році за ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Вперше вони були переміщені з території Кримського півострову Федеральною службою виконання покарань РФ на територію Росії в середині 2016 року.