СБУ вилучає техніку в офісах «Укргазвидобування»

18:29, 26.04.2017
СБУ вилучає техніку в офісах «Укргазвидобування»

До офісу "Укргазвидобування" ніхто не може потрапити через обшуки СБУ.

Служба безпеки України проводить обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування" у Києві в середу.

 

Про це повідомляє прес-служба компанії «Укргазвидобування» в середу.

 

"Обшуки проводяться представниками СБУ за ухвалою слідчого судді Шевченківського району Києва про вилучення комп'ютерної техніки у керівників компанії та серверів", - йдеться у повідомленні.

 

За даними прес-служби, представники СБУ мотивують обшуки начебто незаконним використанням програмного забезпечення, яке компанія офіційно та легально закупила через систему Прозорро.

 

«Подібні дії можуть дестабілізувати роботу УГВ. Компанія співпрацює з представниками СБУ», - заявляють в компанії.

 

Нагадаємо, в середу працівники СБУ провели обшуки та частково вилучили комп’ютерну техніку в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital.

 

У самій компанії припустили, що такі дії СБУ можуть бути пов’язані із участю у корпоративному конфлікті, адже Dragon Capital надає підтримку інвестору, який нібито постраждав через рейдерське захоплення столичного ТРЦ Sky Mall.

 

Втім, пізніше у прес-центрі СБУ повідомили, що виявили вісім компаній які свідомо використовували заборонене шпигунське програмне забезпечення російського виробництва.

 

«За результатом проведеної співробітниками СБУ операції здійснено обшуки та вилучено комп'ютерну техніку загалом у восьми компаніях, які використовували та реалізовували шпигунське російське програмне забезпечення з прихованими функціями негласного доступу, у тому числі до інформації з обмеженим доступом», - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

В СБУ не роз’яснили чи належать до цих восьми компаній Dragon Capital та «Укргазвидобування». І лише додають, що російські спецслужби зацікавлені в отриманні доступу до інформації об'єктів критичної інфраструктури, а також підприємств, які мають важливе оборонне значення.