На Чернігівщині розпочалися масштабні збори резервістів-ветеранів АТО

09:38, 27.04.2017
На Чернігівщині розпочалися масштабні збори резервістів-ветеранів АТО

Резервісти-ветерани декілька тижні проведуть на полігонах (Міністерство оборони України)

На полігоні в Чернігівській області розпочалися масштабні навчальні збори резервістів першої черги, тобто ветеранів АТО, які повернулися до мирного життя.

Про початок навчань, що мають на меті відновити знання про тактику ведення бойових дій, повідомляє оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України.

"З 16 військових комісаріатів із усіх куточків України буде призвано близька 1000 чоловік, які упродовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та вийдуть на практичний етап бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою", - повідомляють у прес-службі Міноборони.

Вони наголошують, що у навчаннях беруть участь резервісти першої черги, тобто ті, хто відслужив по мобілізації на війну проти російської агресії, тобто у всіх резервістів є досвід бойових дій.

"Значна частина резервістів, які прийшли зараз, вже проходили службу саме у нашій бригаді, вони знають своїх командирів, бойових товаришів та призначаються саме на ті посади, на яких вони проходили службу. В таких умовах набагато легше проходити навчання, адже потрібно лише згадати набуті навички за своїми військовими спеціальностями", - зазначив заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення підполковник Олексій Бондарець.

При цьому в Міністерстві оборони сподіваються, що частина із призваних на навчання захоче укласти контракт на подальшу службу в армії, тоді їм не доведеться проходити додаткову підготовку.

"Завершальним етапом зборів стане проведення бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як індивідуально кожного, так і злагодженість дій підрозділів в цілому", - повідомляють військові.