СБУ обшукала «Украгазвидобування» по звинуваченням, як у інвесткомпанії Dragon Capital

09:59, 27.04.2017
СБУ обшукала «Украгазвидобування» по звинуваченням, як у інвесткомпанії Dragon Capital

"Укргазвидобування" відхрещується від забороненого російського софту

Співробітники СБУ у середу 26 квітня обшукали офіс ПАТ "Укргазвидобування" за звинуваченнями, подібними до тих, що вони висували інвестиційній компанції Dragon Capital - використання шпигунського програмного забезпечення російського виробництва.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

"Обшуки в "Укргазвидобування" проходять в рамках тієї ж справи, що і Dragon Capital", - сказав співрозмовник агентства знайомий з ситуацією.

Обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування" проводилися за ухвалою слідчого судді Шевченківського району Києва про вилучення комп'ютерної техніки у керівників компанії та серверів.

У прес-службі "Укргазвидобування" повідомляють, що програмне було закуплено офіційно, через тендерну процедуру в системі ProZorro.

Про обшуки у відомій інвестиційній компанії Dragon Capital стало відомо 26 квітня. Представник компанії пояснила, що СБУ цікавила спеціальна програма, що слідкує за роботою співробітників (так звані CRM-системи).

Після розголосу про обшуки в СБУ заявили, що вони виявили використання шпигунського софту російського виробництва у 8 компаніях.